Announcement

Announcement Module
Collapse
No announcement yet.

TaskManager CPU Usage pegged at 100% [SOLVED]

Page Title Module
Move Remove Collapse
X
Conversation Detail Module
Collapse
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • TaskManager CPU Usage pegged at 100% [SOLVED]

    I recently upgraded to ASC Pro... I like it a lot. But, it seems to have a problem? IOBitupdate wants to run continously in the background? It keeps TaskManager CPU Usage pegged at 100%... for hours on end. It never stops updating? Why is this? It really causes my PC to slow down a lot. I can close that process in TaskManager and CPU usage will go back to normal... for a while. The it will start downloading again, hogging CPU time again? I have tried setting when it will update time and only after 30 minutes of inactivity, to no avail. How do I fix this?
    Thanx, Brick

  • #2
    Hi Brickly
    Have you tried this?

    Curious problem!
    Please go through all your program settings and choose the ones you need and refresh all settings.
    The updating isn't happening terribly often - after all it is an optimizing program first and foremost not an anti-malware program.
    If that doesn't help you can try a "clean install" - read about the concept in my signature links (Usage of IObit Products)
    (it entails essentially to uninstall the program then delete the program folder and then install the program again - this is done to be sure that no leftovers reside in the folder from a previous version)
    Cheers
    solbjerg

    Originally posted by Brickly View Post
    I recently upgraded to ASC Pro... I like it a lot. But, it seems to have a problem? IOBitupdate wants to run continously in the background? It keeps TaskManager CPU Usage pegged at 100%... for hours on end. It never stops updating? Why is this? It really causes my PC to slow down a lot. I can close that process in TaskManager and CPU usage will go back to normal... for a while. The it will start downloading again, hogging CPU time again? I have tried setting when it will update time and only after 30 minutes of inactivity, to no avail. How do I fix this?
    Thanx, Brick
    太阳山 (solbjerg)
    Ceterum censeo Usage of IObit Products esse legendum
    (Furthermore I think that Usage of IObit Products must be read)
    Itemized subjects Table of content
    In relation to defragmentation Think about defragmentation
    Clean Install concept Clean Install
    Introduction to the Forum Forum Guidelines

    Comment


    • #3
      Hi Brickly,

      solbjerg is right. A clean install will solve your problem.

      The cause may be that you still have some left files of your previous ASC version in your program installation directory, always "C:\Program Files\IObit\Advanced SystemCare 3".

      So please delete the left over files in that directory after you uninstall the application.
      IObit Support Team --
      If you're happy with our products, please tell your friends, families and colleagues about IObit and IObit products! We'd be very grateful!

      Comment


      • #4
        A clean install seems to have fixed the problem. Thanks ~ Brick

        Comment

        Working...
        X