Facebook   Twitter   Google+   YouTube Get FREE Online Help Free Download IObit Products  

Go Back   IObit.Com Forums > Advanced SystemCare > ASC General Discussions > Advanced SystemCare with Antivirus
Register FAQ Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

Advanced SystemCare with Antivirus Advanced SystemCare + anti-virus scanning and fixing, and real-time protection.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old Oct. 9th, 2012, 13:16
Bruce Fraser Bruce Fraser is offline
Junior Member
 
Join Date: 09 Oct 2012
Posts: 2
Default How do I get rid of Performance Rating icon on desktop?

When I turn on the computer, this icon is on the desktop (see attached image).
It gives the performance rating of the computer.

This is unnecessary and distracting. If I want that information, I know where to find it. But I don't see anywhere in the Settings a way to disable that icon from appearing.

QUESTION: How do I stop that icon from appearing?

Aside from this annoyance, I am quite pleased with ASC+AV.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	icon.gif
Views:	60
Size:	706 Bytes
ID:	10561  
Reply With Quote
  #2  
Old Oct. 9th, 2012, 14:03
scrd01's Avatar
scrd01 scrd01 is offline
IObit VIP
 
Join Date: 09 Jun 2009
Posts: 592
Smile remove icon

Hi Bruce,
In ultimate its a settings option in CARE for your computer, on/off.

Roy
Reply With Quote
  #3  
Old Oct. 9th, 2012, 14:14
solbjerg's Avatar
solbjerg solbjerg is offline
Administrator
 
Join Date: 24 May 2007
Posts: 7,220
Default

Hi Bruce
It seems that you have the Server 2008 as OS
I would go into the settings (Menu line - More/ Settings) and choose not to activate the Performance rating (under general settings) then I would either restart the computer or right click the performance icon and choose Exit.
Cheers
solbjerg


Quote:
Originally Posted by Bruce Fraser View Post
When I turn on the computer, this icon is on the desktop (see attached image).
It gives the performance rating of the computer.

This is unnecessary and distracting. If I want that information, I know where to find it. But I don't see anywhere in the Settings a way to disable that icon from appearing.

QUESTION: How do I stop that icon from appearing?

Aside from this annoyance, I am quite pleased with ASC+AV.
__________________
太阳山 (solbjerg)
Ceterum censeo Usage of IObit Products esse legendum
(Furthermore I think that Usage of IObit Products must be read)
Itemized subjects Table of content
In relation to defragmentation Think about defragmentation
Clean Install concept Clean Install
Introduction to the Forum Forum Guidelines
Reply With Quote
  #4  
Old Oct. 9th, 2012, 20:00
enoskype's Avatar
enoskype enoskype is offline
Mediator®
 
Join Date: 27 Oct 2006
Posts: 10,296
Default

There is an option for activating or disabling Performance Monitor in the Settings-->>General Settings.

Cheers.
__________________
enoskype

- Beauty lies in the eye of the beholder and belongs to the man who can appreciate it. -
Reply With Quote
  #5  
Old Oct. 10th, 2012, 00:39
Melvin_Deal's Avatar
Melvin_Deal Melvin_Deal is offline
Malware Advisor Moderator
 
Join Date: 06 Jul 2009
Posts: 2,937
Default Hello Bruce... welcome to the Iobit forums!

OS + Computer Details:OS: Windows Server 2008 R2

Security software:
- Iobit ASC+AV Pro 2013
- Windows firewall
- WinPatrol 2012

In your limited information I suspect an improbability. Can you please elaborate... please include the softwares as well??


Sincerely,
-Mel
Live long and prosper!
__________________


Reply With Quote
  #6  
Old Oct. 11th, 2012, 02:34
Bruce Fraser Bruce Fraser is offline
Junior Member
 
Join Date: 09 Oct 2012
Posts: 2
Default

Quote:
Originally Posted by enoskype View Post
There is an option for activating or disabling Performance Monitor in the Settings-->>General Settings.
1) Enoskype, You gave the most helpful answer. That's exactly the setting to change. Thank-you!

2) However, before I changed the setting, I also noticed that, now that my performance rating is an "A," it seems like that icon stays on the screen for less than a minute, and then disappears by itself. I could live with that.
When it was a "B," it seemed to be much more persistent. That was annoying.
Reply With Quote
  #7  
Old Oct. 11th, 2012, 02:43
Melvin_Deal's Avatar
Melvin_Deal Melvin_Deal is offline
Malware Advisor Moderator
 
Join Date: 06 Jul 2009
Posts: 2,937
Default Hi Bruce Fraser!

Quote:
Originally Posted by Bruce Fraser View Post
1) Enoskype, You gave the most helpful answer. That's exactly the setting to change. Thank-you!

2) However, before I changed the setting, I also noticed that, now that my performance rating is an "A," it seems like that icon stays on the screen for less than a minute, and then disappears by itself. I could live with that.
When it was a "B," it seemed to be much more persistent. That was annoying.
I find the performance monitor to be completely superflous and irrelevant, suggesting unnecessary operations, and encouraging potentially harmful behaviors (obsessive cleaning of things... we have all been in somebodys house that was obsessive in that way, and felt quite uncomfortable)(not to mention annoyed). This is only my opinion of course!

Sincerely,
-Mel
Live long and prosper!
__________________


Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Get FREE Online Help



Free Download IObit Products




Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
"Target" command to insert in game desktop icon? nbeezly Game Booster v3 & Razer Game Booster 2 Sep. 17th, 2011 07:12
Privacy sweep and performance rating taniawi Advanced SystemCare v4 3 Jul. 11th, 2011 15:23
Performance rating icon Alon Grossman Advanced SystemCare v4 0 May. 22nd, 2011 17:27
Performance Rating box on Desktop daveje49 Advanced SystemCare v4 1 May. 20th, 2011 07:19
Just installed, why has my performance rating went down? poisonlies ASC General Discussions 1 May. 14th, 2011 09:11


All times are GMT +0. The time now is 03:19.


Powered by vBulletin® Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.