Facebook   Twitter   Google+   YouTube Get FREE Online Help Free Download IObit Products  

Go Back   IObit.Com Forums > Advanced SystemCare > ASC General Discussions
Register FAQ Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

ASC General Discussions Let's share the unique experience, magic techniques, howtos, solutions and everything of Advanced SystemCare.

 
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old Sep. 4th, 2009, 17:10
sakeeta sakeeta is offline
Junior Member
 
Join Date: 04 Sep 2009
Posts: 1
Default Advanced System Care causing 100% CPU usage!

I am running Windows XP on a 40 GB hardrive, 1 GB, Gateway laptop. More than half of my hardrive is free. While doing general maintenance on it..I noticed my CPU usage was constantly 100%. I couldn't figure out what was causing this..so I started closing programs in my system tray. The instant I closed Advanced System Care Pro icon, my CPU usage dropped to 3%. So obviously that is what is causing it. Why would this be??
  #2  
Old Sep. 4th, 2009, 20:11
ha14 ha14 is offline
IObit Golden Fan
 
Join Date: 02 Jul 2009
Posts: 120
Default

WOW 100% of CPU usage!!!! Something is wrong, just uninstal and reinstal and find out again. What is your security softs on your system!
  #3  
Old Sep. 4th, 2009, 21:34
enoskype's Avatar
enoskype enoskype is offline
Mediator®
 
Join Date: 27 Oct 2006
Posts: 10,283
Default

Hi sakeeta,

Try temporarily turning off system guards in your security programs (AV software system guards included) and see if same CPU is used.

Cheers.
__________________
enoskype

- Beauty lies in the eye of the beholder and belongs to the man who can appreciate it. -
  #4  
Old Sep. 6th, 2009, 06:30
mecute mecute is offline
Junior Member
 
Join Date: 06 Sep 2009
Posts: 13
Default

I am also experiencing this problem... But it is caused by Advanced System update program when im offline... This is probably a bug in programming... Advanced System Care updating even in offline mode???
  #5  
Old Sep. 6th, 2009, 06:32
mecute mecute is offline
Junior Member
 
Join Date: 06 Sep 2009
Posts: 13
Default

Quote:
Originally Posted by ha14 View Post
WOW 100% of CPU usage!!!! Something is wrong, just uninstal and reinstal and find out again. What is your security softs on your system!
Try killing IOBit update and the problem is gone...
  #6  
Old Sep. 6th, 2009, 15:57
ha14 ha14 is offline
IObit Golden Fan
 
Join Date: 02 Jul 2009
Posts: 120
Default

Thanks a trick to remember,
  #7  
Old Sep. 13th, 2009, 22:49
mecute mecute is offline
Junior Member
 
Join Date: 06 Sep 2009
Posts: 13
Default Screenhot of problem

here's d shot showing IOBitupdate.exe taking too much cpu processing:

Click image for larger version

Name:	src1.jpg
Views:	365
Size:	47.4 KB
ID:	1751

Note that this problem wont stop unless manually "killed"..

Click image for larger version

Name:	src2.JPG
Views:	198
Size:	47.4 KB
ID:	1752

The problem is gone after killing IOBitUpdate..
  #8  
Old Sep. 17th, 2009, 07:04
mecute mecute is offline
Junior Member
 
Join Date: 06 Sep 2009
Posts: 13
Default

Any word from ASC guys? Im still having this problem up to now..
  #9  
Old Sep. 19th, 2009, 02:05
mecute mecute is offline
Junior Member
 
Join Date: 06 Sep 2009
Posts: 13
Default

grrrr!!!!!! NOT A SINGLE WORD... Should I assume poor costumer after-service???
  #10  
Old Sep. 19th, 2009, 15:46
enoskype's Avatar
enoskype enoskype is offline
Mediator®
 
Join Date: 27 Oct 2006
Posts: 10,283
Default

Hi mecute,

I am not from IObit, so you can continue grrrr!!!!!!ing.

Does it use the same amount of CPU, when you are connected to the Internet?

If it is only doing it when offine, then it is trying to connect to Internet, and assuming you are connected. That's why the high CPU usage. As, after certain time, it should use the file from ASC\News folder, bnews.html, or wnews.html, with respect to the skin you are using.

Anyway, if you are using Pro version, please ask to IObit directly.

Cheers.
__________________
enoskype

- Beauty lies in the eye of the beholder and belongs to the man who can appreciate it. -
 


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Get FREE Online Help



Free Download IObit Products




Forum Jump


All times are GMT +0. The time now is 19:17.


Powered by vBulletin® Version 3.6.8
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.