Announcement

Collapse
No announcement yet.

Error code 0xc0000142

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • leej
    started a topic Error code 0xc0000142

    Error code 0xc0000142

    After running Advanced SystemCare 12, I am getting the error message 0xc0000142 when I try to open Outlook, and I have to reinstall or repair office. Luckily, I was able to repair office successfully. This has happened twice. When I "clean and optimize", all check boxes are chosen. Is there a checkbox that i can remove to prevent this from happening in the future, or what do i need to do?

  • Cicely
    replied
    Hi leej,

    Glad to hear that. Please feel free to contact us if any further assistance is needed.

    Have a nice day.

    Leave a comment:


  • leej
    replied
    Iobit support team,

    Well since the program is working correctly, and I no longer have the error message, I would have to reproduce the problem, which I really don't want to do. Sorry. I have been avoiding using the program since i get issues at times when I use the program, and it is not worth it to me to try and troubleshoot the issue. I used to enjoy trouble shooting computer issues, but now, praise the Lord, I have better ways to spend my limited time on this earth. In the future, if I get bored, and get a wild hair to try the program again, and have the issue, I will post it. Peace, my friends.

    Leave a comment:


  • Scannan
    replied
    Originally posted by Cicely View Post
    Hello Leej,

    Sorry about the problem ASC caused to you. I'm also very glad to hear that Scannan's solution is helpful. However, we need your help to check the cause of the problem. Since we didn't reproduce the problem, it would be grateful if you can help us look into the issue by providing us with more information below:

    1.Please send us the screenshot of the error message you got so that we can see it clearly.
    2.Please follow the steps below to provide us with the requested file for our further investigation.
    1) Download the tool from http://testdemo.iobit.com/InfoHelper.exe
    2) Double click to run this tool on the PC with problem and click 'Save report'.
    3) After it finishes, you will get a popup window to tell you where the report file IObit_Debug_Info.zip is saved. Click 'OK' button to open that saved folder.
    4) Send the zipped file to us so that we can get the detailed information to look into.

    Waiting for your reply.


    Cicely

    This has been an issue with the Deep Clean function since it was introduced many years ago.
    There are entire discussions in the Forum regarding the issue.
    For some reason it is simply too agressive on some pc's and some pc's configurations.
    Since this issue first came up those many years ago, Iobit has received lot's of feedback and assistance from Users.
    The issue stil remains, though it does not occur as often as it used to, which either means that Iobits improved programming has improved the situation
    and/or windows registry or OS is less affected or most likely Users have disabled it as we advise always in the Forum.
    As has been suggested many times before, Iobit should consider removing the Deep Clean function, as Users have always been advised
    to disable it anyway, and I believe that most Users have done so.

    Leave a comment:


  • Cicely
    replied
    Hello Leej,

    Sorry about the problem ASC caused to you. I'm also very glad to hear that Scannan's solution is helpful. However, we need your help to check the cause of the problem. Since we didn't reproduce the problem, it would be grateful if you can help us look into the issue by providing us with more information below:

    1.Please send us the screenshot of the error message you got so that we can see it clearly.
    2.Please follow the steps below to provide us with the requested file for our further investigation.
    1) Download the tool from http://testdemo.iobit.com/InfoHelper.exe
    2) Double click to run this tool on the PC with problem and click 'Save report'.
    3) After it finishes, you will get a popup window to tell you where the report file IObit_Debug_Info.zip is saved. Click 'OK' button to open that saved folder.
    4) Send the zipped file to us so that we can get the detailed information to look into.

    Waiting for your reply.

    Leave a comment:


  • leej
    replied
    I did what you suggested...removed the check from the check box "deep clean" in the settings, and then ran each option one at a time. Then I would open "Outlook" to see if I could duplicate the error. It appears as if the problem was the "deep clean", as now it seems to be working correctly. Thanks for your help. I had previously had an issue with the taskbar not working, so it could have also been the "deep clean" option.

    Leave a comment:


  • Scannan
    replied
    The most likely function that may cause this isue is either Privacy Sweep or Registry defrag if you have the Deep Clean option selected in settings. I strongly
    recommend not to enable Deep Clean in Registry Clean settings.
    So you should unselect all the options in Clean & Optimise and only run Privacy Sweep and Registry Clean to see if one of those are causing the issue.
    If they are not then try each of the other functions one at a time to see if one of them is causing.
    If you are succesful in identifying the culprit come back to us and we will assist you with solution.

    Leave a comment:

Working...
X